Jag gillar dropboxappen i min androidlur som automatiskt sparar ned alla mina foton i ”molnet”. Jag kommer alltid åt dem smidigt från vilken PC jag än använder. Tänk om det varit lika smidigt med systemkameran…

sdDen här guiden förklarar hur jag löste FTP och automatisk mappsynkning till min PC med hjälp av ett Transcend SDHC WiFi-kort samt lite eget hackande.

Jag har länge sneglat på ett Eye-fi SD-kort men någon återförsäljare verkar inte finnas i Sverige (england?) och de har fått en del kritiska omdömmen runt om på nätet för sina begränsningar och tvån av inloggning på deras servrar m.m. Numera har det dykt upp en hög med kinesiska kopior men även några större aktörer som Transcend och Toshiba har hängt på.

Transcend verkade som ett vettigt alternativ. Appen för android ser trevlig och enkel ut. Se reklamfilmen nedan för en liten presentation av kortet. Tyvärr finns inget program för PC ännu men det löser vi lite längre fram i denna artikel!

Självfallet var min Sony a55 med på listan över okompitabla kameror med Transcends wifi-kort. Men jag tyckte det verkade märkligt då andra liknande kameror som t.ex. a65 m.fl. klarade av det. Testet skulle också varit gjort 2009, vilket är två år innan kameran släpptes. Jag skickade helt enkelt iväg ett mail till Transcends techsupport och fick blixtsnabbt svar. ”Jovisst fungerar a55 med vårat kort!”

Det var bara att pinna iväg till fotobutiken och innahandla sig ett 32gb kort…
Transcend SDHC WiFi Class 10 32GB på Prisjakt.se

Leave a Reply